SUZIE CANDELL – RESTLESS

Voor haar in 2015 uitgebrachte album “California Streets” trok singer-songwriter Suzie Candell naar de Amerikaanse staat Californië. Haar roots lagen echter in het zuiden van Duitsland en sinds een tijdje woont deze jongedame in de dwergstaat Liechtenstein. Haar tweede album “Restless” nam ze op voor het Zwitserse platenlabel ‘Brambus Records’ en de nostalgische herinneringen aan haar Amerikaanse trip van vijf jaar geleden zijn enkel nog aanwezig in de eerste song “California Dreamin’” (zie video) op deze plaat.

Dat nummer werd onlangs als tweede single op de markt gebracht in opvolging van het liedje “Flat Broke Blues” en ook het nummer voor de derde single werd reeds geselecteerd door de keuze voor de rocksong “Up And High”. Daarmee zijn er dus al drie van de tracks uit deze tien songs tellende plaat vernoemd.

Alle songteksten werden door Suzie Candell zelf geschreven en voor de bijpassende muziek werd voor negen tracks gezorgd door Shawn Jones, de Amerikaanse gitarist in haar begeleidingsband ‘The Screwdrivers’. Hij was voordien ook de producer van haar plaat “California Streets” en actief als gitarist bij Waylon Jennings in de USA. Enkel voor de swingende albumafsluiter “My Baby Wants To Rock’n’Roll” werd de muziek gecomponeerd door Jeff Silbar.

Voor twee andere songs “Nowhere Bound” en “The Party’s Right Here Tonight” leverde de eveneens in Zwitserland woonachtige Californische rockzangeres en songschrijfster Beth Wimmer een extra bijdrage aan het componeerwerk. Zij maakte ook de drie mooie landschapsfoto’s van Suzie die op het cd-hoesje te zien zijn en ze zingt backing vocals bij drie songs op “Restless”.

De muziekstijlen die Suzie Candell frequenteert situeren zich in de genres country, folk en Americana. Op het album “Restless” wordt dit vertaald in stijlvariërende liedjes als de aan haar echtgenoot Roger opgedragen titeltrack en emotievolle countryballads zoals “Whiskey And Why” en “Me And This Gun”. Verder valt er ook nog te genieten van countryrocksong “The Party’s Right Here Tonight” en van de swingend rocknummers “Up And High”, “Nowhere Bound” en “Can’t Break Down”. Knappe plaat!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Brambus Records

video